Ég fer norður á vegg ! *

Halló

Het zat er aan te komen. Het moest er van komen. Sinds 2015 heb ik er geen voet aan wal meer gezet. De lokroep van het wilde noorden weerklonk steeds luider en luider tot het punt waarop het niet meer te negeren viel. Deze jongen moet terug naar zijn “heim“. Het land van de “harðfiskur, jökulhlaup, eldfjöllum, jöklar en norðurljós“**. IJsland ! Op 21 februari vlieg ik met Icelandair in 3 uur van Amsterdam naar Reykjavik (Keflavik luchthaven).

In 3 reizen heb ik -al dan niet samen met Katrien- al heel wat van het imposante land gezien, maar er zijn nog een aantal locaties en gebieden die ik nog eens nader moet zien te bestuderen. Net als alle vorige IJslandreizen zal deze trip ook zonder fiets zijn; de afstanden zijn net iets te lang en de reis nét iets te kort om alles te fietsen. Bij aankomst in Keflavik zou een stoere Fiat 500 op mij moeten staan wachten. Uitgerust met een stevige rugzak en al mijn winter attributen plan ik toch wel enkele nachtjes in mijn tent en op mijn sneeuwschoenen.

Deze reis zal -afhankelijk van het weer- terug een massa foto’s opleveren. Die vierde lading foto’s moet ik dan nog zien te verwerken in een presentatie die al voor 3/4 klaar is en die in de loop van het jaar zou moeten kunnen afgerond worden.

*-*-*-*-*

* “ik ga ten noorden van de muur !” (een verwijzing naar de legendarische en fictieve muur in de succesreeks Game of Thrones. Daar scheidt de muur de 7 koninkrijken van het ten noorden van de muur gelegen ongekende, gevaarlijke en arctische gebied. Alle beelden die zich daar afspelen zijn gefilmd in IJsland)
** droogvis, gletsjersmeltwatervloed, vulkanen, gletsjers en noorderlicht

dsc04414

2 gedachten over “Ég fer norður á vegg ! *”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s